Liefde voor je gebied

Wat hebben mijn werkzaamheden -centrum adviseur en eigenaar van Wijn1- met elkaar te maken? Alles, zo bij de cursus Centrumprofessional waarvoor ik met een team docenten werk. Wat centrum professionals bindt is de speurtocht naar de DNA van een gebied. Van een dorp of stad. En net zoals het ene centrum het andere niet is, geldt dat ook voor wijngebieden. De lekkerste wijn krijg je, als het wijn is die past bij het gebied waar de wijnranken staan. Van herkenbare wijnboeren. Met natuurlijke wijngaarden hebben. Die samenwerken aan het verbeteren van hun wijn. Voor centrum professionals is dat niet anders. De cursisten ontvingen een flesje wijn. Domaine la Séminaire. Een heerlijke fruitige, sappige Cotes du Rhone. Biologische wijn. Gemaakt van dé druiven uit het stille, naar kruiden geurende gebied tussen Vinsobres en Valréas. De Grenache en de Syrah. Franse rode wijn. Gemaakt uit liefde voor het gebied. Zoals centrum professionals zich ook vooral inzetten uit liefde voor hun gebied, bleek tijdens de cursus. En dat proef je. Wijn voor de kerst. En daarna.