Review Mo Barbera d’Asti door Henk Beins: Hele goede Barbera

Henk Beins Review: Mo Barbera d’Asti. Het is één van de betere wijnproevers van Nederland, Henk Beins. Een wijn moet bij hem (en ook bij mij) 100% goed zijn. In geur, in smaak, in afdronk. En in prijs. Ik sprak hem zaterdag in Groningen.. “Dat is een hele goede Barbera, die Mo Barbera d’Asti”, vertelde Henk. “Lekker rond, met veel structuur”. Veel Barbera’s zijn hoekig, of wat vlak, ging hij verder. “Vooral die onder de 10 euro vallen meestal tegen. Niet aan beginnen. Maar deze is heerlijk, en gunstig van prijs. Echt hele goede Barbera”. Ik was blij met deze review. Want Henk is kritisch. Na verscheidene keren proeven, zowel in Italië als hier, vond ik ‘m ook verrassend goed. Bijna op nu, maar we laten nieuwe voorraad komen. Mocht je vooruit willen bestellen, dan kan dat. En betaal je bij minimaal 24 flesjes geen 10,95 maar slechts 9,95. Een lekkere Italiaanse wijn uit Zeewolde. Of eigenlijk een heerlijke rode Italiaanse wijn uit Cisterna d’Asti.