Pablo Höcht was de wijnmaker van het vermaarde, chique Chateau St Cosme. “Ik heb nu ook mijn eigen wijn, willen jullie die ook eens proeven?”, vroeg hij ons 10 jaar geleden. Buitenkans! We proefden en zijn Pablo blijven volgen. Hij hoefde niet veel geld te verdienen, hij wilde z’n droom volgen. Een gelukkig leven, met heerlijk, natuurlijke wijn. Slow wine, vooral. Z’n domein in het beroemde, prachtige, hoog gelegen wijnstadje Séguret, in de Cotes du Rhone nabij grote wijngebieden als Chateauneuf du Pape en ook z’n wijn groeiden op. Werd steeds beter, daar hoog achter Séguret, na wat kronkelweggetjes in de bossen. Slow wine, volstrekt natuurlijk en biologisch. En vooral elk jaar lekkerder. Door het gave kalk- en kiezelrijke terroir, het micro klimaat met grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht en de enorme kennis van Pablo als meester wijnmaker van St Cosme heeft de wijn zich fantastisch ontwikkeld. Ook in het verwende Séguret is inmiddels trots op Pablo Höcht en z’n kleinschalige Domaine de Crève Coeur.
Het leverde ons zelfs een tafeltje op in het eigenlijk volgeboekte restaurant le Mesclun in Séguret. “Ah, Pablo, et vous etes deux?”Attends, wacht even”. Hij bladerde in z’n boekingenboek. “Om 20.00? C’est bon”. Het was goed. We hadden een tafeltje met uitzicht op de wijngaarden het Rhone dal. Voor relaties van Pablo vindt de chef kennelijk altijd wel een tafeltje.
De wijn van Crève Coeur werd jaar na jaar ronder, dieper, kreeg meer balans. We zijn in ons assortiment gestart met de Cotes du Rhone 2023. Gerijpt in oude cementen vaten. Dat geeft beet, structuur. Je proeft een volle, elegante, kruidige wijn met diepgang en een fijn frisje. Lange smaak. Wat een feest. Een grenache met klasse. De productie is met 18.000 flessen klein.”Ik wil alles zelf doen”, kleinschalig, in de natuur, aldus Pablo, terwijl hij vertelt hoe het hier, op 300 meter hoogte ooit zeebodem was, omdat de Straat van Gibraltar nog niet bestond en het water in de Middellandse Zee hoog steeg. Hij bukt en pakt wat grond.”Kijk hoe mooi open, met wat kalk en kiezeltjes. Heerlijk vinden de wijnranken dat”. Hij is gelukkig met z’n vrouw en twee kinderen, en het vaste team van 5 dat hem elk jaar helpt bij de wijnoogst. Wij zijn ook gelukkig. Want wat een lekkere Franse biologische slow wine wijn levert het op als iemand met passie en expertise wijn maakt, in de bossen ergens boven het wijnstadje Séguret.