De ontdekking van Dal Cero in Arezzo

We hadden in Arezzo al twee dagen wijn geproefd. Dus heb je 230 proefnotities. Arezzo is in Toscane, dus veel wijn van dé rode wijn druif in Toscane, de Sangiovese. Biologisch is in de mode, dus ook veel biologische Sangiovese. Daar bleek nogal eens vergeten te zijn dat óók biologische wijn lekker moet zijn. De laatste afspraak was met Francesca Dal Cero. Daar kwam ze aanlopen. Met haar flessen wijn. “Benieuwd wat voor wijn je hebt”, begin je het gesprek, “Oh, ik heb bijvoorbeeld Sangiovese”, was het olijke antwoord. “Maar ook Soave en Pinot Grigio”, van ons domein vlakbij Soave, in de buurt van Verona”. Ze toonde de foto’s van haar familie en haar pas geboren kindje. Ik ging de wijn proeven. “Eerlijk is eerlijk, jullie wijn is heerlijk!”, zei ik blij verrast. “Ik dàcht al dat je dat zou zeggen”, antwoordde ze heel eerlijk. Thuis, zonder het mooie Arezzo en Francesca dal Cero maar met de zakelijke proeftafel was het proefteam ook enthousiast. Dat was de start van Dal Cero in Nederland. Met o.a. de rode Sangiovese, de rode Syrah, de witte Soave en de witte Pinot Grigio.