Met wijnboeren in Cortona

De avond, na de proeverij in Arezzo, gingen we met alle wijnboeren en wijnkopers naar Cortona. Een prachtig, hoog gelegen stadje. Eenmaal boven in het oude stadje aangekomen, heb je een wijds uitzicht over Toscane. Alle wijnboeren hadden een grote ronde tafel in het restaurant. De wijnkopers, en die komen uit alle landen van de wereld, konden een tafel uitzoeken. Veel wijnkopers kijken dan onzeker rond. Waar zouden ze gaan zitten? Ik was in gesprek met een Amerikaan. “Ah, daar is de tafel van Dal Cero”, zei ik hem, “Daar wil ik gaan zitten, een aanrader, hun wijn”. Ons gesprek was opgevangen. Gelijk achter ons liepen wijnkopers, en wijnkoopsters, ook naar de Dal Cero tafel. “Dat schijnt goed te zijn”, gaat dan rond. Dan hoop je maar dat je smaak niet overschat wordt. Francesca keek ontspannen en zelfverzekerd. Ze keek me aan en zei: “Zie je, we hebben gewoon hele lekkere wijn. Maar dat hadden we vanmiddag toch al ontdekt?”