Wijnproeverij in de Tuin

Hans werd 60 en wilde iets bijzonders doen. Het werd een zomerse wijnproeverij in z’n achtertuin. Hans houdt van mooie, authentieke dingen. Maar ook van technische hoogstandjes. Daar kozen we de wijn bij. We maakten een wijn proeverij met 9 verschillende flesjes wijn. In drie prijsklassen. “Elke dag is mooi” met wijn rond 6 euro. Vervolgens “Een dag voor iets extra’s” met 3 flesjes rond de 7 euro. En “Een bijzondere dag”, rond 10 euro. De winnaar kwam uit de Provence, onder de rook van de Mont Ventoux, uit Mormoiron. De fruitige, sappige witte Viognier van le Paradou. Dat zijn de buren van het beroemde chateau le Pesquié, die dit domein onlangs hebben gekocht en hun knowhow er nu toepassen. Biologisch, heerlijke aroma’s. Een winnaar uit de Provence was ook wel logisch. Het was eigenlijk een zonnige Provencaalse middag.