Een vogel in de schoorsteen

La Gironda is een persoonlijke ontdekking die ik deed met Hein Post op de Vinitaly. Onlangs waren we bij Susanna Adamo op bezoek, op het wijndomein, dat vanuit de Monferrato heuvels uitkijkt over Nizza. “Wat horen we daar voor een geluid?” Susanna keek bezorgd naar de open haard. “Er zit een vogel in.”, zei ze, maar hoe krijg je die eruit?

“Weet je wat, Susanna”, zeiden we, “Als jij nu het raam open doet, gaan wij die vogel bevrijden. We hadden hem in de haard omhoog kijkend met de Iphone lamp zien zitten. We deden het luikje onder aan de haard open. “Nu gaan we verder proeven, en dan moet maar eens zien!”Juist terwijl we de nieuwe jaargang La Lippa proefden klonk er gefladder, zagen we een snelle luchtsprint richting geopend raam en weg was de vogel. Alhoewel La Lippa staat voor “tolspeler” denk ik sindsdien dat het ook zou kunnen staan voor “speels vogeltje”. En zo smaakt deze speelse, sappige en zeer charmante La Lippa, gemaakt van de plezierige Barbera druif ook. Een klasbak, die smaakt naar vrij wegvliegen. En die je net zo kan opluchten als Susanna Adamo (op de foto) na het bevrijden van de vogel.