Minder drinken? Maar dan wel extra lekker.

“Ik drink door de week een paar dagen niet”, hoor je hier en daar om je heen. Sommigen doen mee met de Dry January hype, overgewaaid uit Amerika. Het land met veel dikke mensen. Italianen en Fransen je daar niet veel over. Die zijn overigens verrassend veel dunner dan Amerikanen of Noord Europeanen valt mij altijd op. Italianen en Fransen hebben het ook niet over “alcohol”, ze hebben het over “lekkere wijn”. Ikzelf lust bijvoorbeeld geen jenever of wodka. Ik hou niet van alcohol. Ik hou van lekkere wijn.

Daar ligt de crux van afslanken. Ga voor kwaliteit. Als je wijn drinkt, gun jezelf dan ook iets lekkers. In plaats van een keuze uit het actie circus. En de aanrader is dan de wel heel lekkere Les Saffres van het biologische wijndomein Séminaire. Lange, volle diep fruitige smaak. Het Cotes du Rhone domein la Séminaire ligt verscholen op een heuveltop tussen eikenbossen en lavendel. De wijn is gerijpt in 70 jaar oude cementen tanks. Dat is het geheim voor het diepe fruit met een heerlijke beet dat je in deze wijn proeft.

We waren verbaasd hoe lekker de biologische rode wijn Les Saffres 2022 is. Een volle, vriendelijke wijn. Gemaakt van rijke Grenache en de kruidige, elegante Syrah druiven. Dé manier om te kiezen voor “minder, maar dan wel extra lekker! Een koopje voor 11,95. Dat is 10,75 met je friends&family bestelling.