Wijn bij asperges

Welke wijn kies je bij asperges? Het hangt er vanaf hoe je je asperges gaat maken. Bij asperges op de klassieke manier, met ham, ei, boterjus en aardappeltjes is een frisse, sappige witte droge wijn erg lekker. Kies een goede wijn. Bijvoorbeeld de Soave van Dal Cero of de Sauvignon Blanc Viognier van Paul Mas.

Bij asperges met zalm is een zachte droge witte wijn heel lekker. Bij Wijn1 zijn de sappige (prijswinnende) Chardonnay Paul Mas (Zuid Frankrijk, maar met een Meursault achtige touch) of de Vermentino Villa Solais (uit Sardinie) een fraaie combinatie.

Overigens zijn alle vier genoemde wijnen bij elk asperge gerecht goed te combineren. De Soave en de Sauvignon Blanc Viognier zijn wat frisser, de Chardonnay en de Vermentino zijn beide wat sappiger. Welke van de genoemde wijn je ook bestelt, je zit altijd goed!