wijn Wijn1 in de etalage Foto René Tuinte Zeewolde

In de Etalage: Zes keer wijn van de maand

We zetten elke maand 6 flesjes wijn van Wijn1.nl in de binnen etalage van Foto en Afhaalpunt René Tuinte, Kerkstraat in Zeewolde. Ze hebben die maand 10% korting op de standaard prijs. Bij René Tuinte kun je je wijn ook bestellen en ophalen. Net als bij Dwars Schoen en Sportmode in Dalfsen, bij Zwolle.

Deze maand hebben we in de etalage de Dal Cero Soave (Noord Italie, wit, droog, fris, rijkdom aan aroma’s, top bij asperges, van 9,95 voor 8,95), de Dal Cero Pinot Grigio (Noord Italie, wit, droog, zachtfris, elegant, voornaam, sappig, witte bloemen en hint van croissants van 11,95 voor 10,75), Dal Cero Montechiesi Sangiovese, volle wijn, fris fruit van kersen en frambozen. Het familie domein van Dal Cero bezit 4 kleinschalige wijnboerderijen, ze werken natuurlijk en duurzaam.

De andere 3 wijnen in de etalage zijn 3 “Haut Cépage” wijnen van wijndomein Paul Mas, uit hoog gelegen wijngaarden met lage opbrengst in Zuid Frankrijk. Dat zijn de Mas Viognier Sauvignon Blanc (Zuid Frankrijk, droog, wit, zachtfris, sappig, frisse peer, kruisbes, kan 5 jaar bewaard worden, bij asperges, van 6,65 voor 5,99), de Mas Merlot (Zuid Frankrijk, rood, soepel, vol, vriendelijk, lekker zacht en rond fruit, als Bordeaux, pasta, kruidig, hapjes, alle kaasjes, van 6,65 voor 5,99) en de voorname Mas Cabernet Sauvignon (Zuid Frankrijk rood, rijk, romig, fluweelzacht, frisje in de afdronk, vleesgerechten, BBQ, chocolade, oude kaas, van 6,65 voor 5,99.)

Het unieke van de Haut Cépage wijn van Paul Mas is dat wijngaarden hoog in de valleiheuvels liggen zodat de temperatuur verschillen tussen dag en nacht groot zijn en de kwaliteit van de wijn hoog is. De opbrengsten van de wijngaarden is laag, ze worden natuurlijk bewerkt. Daarom hebben deze wijnen zo’n hoge kwaliteit en een lekker frisje, zodat ze nooit vervelen.