Liefde voor je gebied

Wat hebben mijn werkzaamheden -centrum adviseur en eigenaar van Wijn1- met elkaar te maken? Alles, zo bij de cursus Centrumprofessional waarvoor ik met een team docenten werk. Wat centrum professionals bindt is de speurtocht naar de DNA van een gebied. Van een dorp of stad. En net zoals het ene centrum het andere niet is,

Liefde voor je gebied Meer lezen »

Petit Doruvael uit Montfoort

In de kaaswinkel kwam ik Marieke tegen. Ze houdt van een spontaan idee. En ik ook. Dus toen ze zei “Dat kaasje daar, die is lekker”. Ze wees naar de Petit Doruvael. Ik kende ‘m niet. “Het leuke is”, zei ze, “Die naam staat voor Door Ruilverkaveling Elders”. Het was streekproduct van het jaar in

Petit Doruvael uit Montfoort Meer lezen »

Hier keken we 2 weken naar uit

“In Guatemala keken we al 2 weken naar dit moment uit”, vertelde de klant. Thuisgekomen kochten ze lekkere kaasjes en een stokbroodje en ontkurkten ze de Emma, een bijzondere Bordeaux van de Merlot druif. “Wat smaakte die wijn weer lekker”. De Emma is een speciale wijn, gemaakt uit een wijngaard van het biologische domein Haut

Hier keken we 2 weken naar uit Meer lezen »

Lekkere wijn bij asperges

Er zijn volop heerlijke verse asperges. Van de week hadden we een heerlijk asperge taartje. Gekocht bij Monique Keuken op Stelten in Dalfsen. Wat een kok is haar man! Hij maakt eten om van te smullen. En wat is dan de witte Muscadet Vieilles Vignes van Clos du Ferré daar wonderlijk lekker bij. Dat is

Lekkere wijn bij asperges Meer lezen »

Slow wine

Naast me in het vliegtuig van Rome naar Verona zat een oudere man. Met z’n dochter. “Ga je naar de Wijnbeurs in Verona?” vroeg hij. Een vriendelijke, bescheiden man. Zijn dochter had z’n wijndomein overgenomen. Hij bleek de president te zijn van de Italiaanse slow wine organisatie. Hun doel is simpel. Wijn moet goed zijn.

Slow wine Meer lezen »