Petit Doruvael uit Montfoort

In de kaaswinkel kwam ik Marieke tegen. Ze houdt van een spontaan idee. En ik ook. Dus toen ze zei “Dat kaasje daar, die is lekker”. Ze wees naar de Petit Doruvael. Ik kende ‘m niet. “Het leuke is”, zei ze, “Die naam staat voor Door Ruilverkaveling Elders”. Het was streekproduct van het jaar in

Petit Doruvael uit Montfoort Meer lezen »

Hier keken we 2 weken naar uit

“In Guatemala keken we al 2 weken naar dit moment uit”, vertelde de klant. Thuisgekomen kochten ze lekkere kaasjes en een stokbroodje en ontkurkten ze de Emma, een bijzondere Bordeaux van de Merlot druif. “Wat smaakte die wijn weer lekker”. De Emma is een speciale wijn, gemaakt uit een wijngaard van het biologische domein Haut

Hier keken we 2 weken naar uit Meer lezen »

Lekkere wijn bij asperges

Er zijn volop heerlijke verse asperges. Van de week hadden we een heerlijk asperge taartje. Gekocht bij Monique Keuken op Stelten in Dalfsen. Wat een kok is haar man! Hij maakt eten om van te smullen. En wat is dan de witte Muscadet Vieilles Vignes van Clos du Ferré daar wonderlijk lekker bij. Dat is

Lekkere wijn bij asperges Meer lezen »

Slow wine

Naast me in het vliegtuig van Rome naar Verona zat een oudere man. Met z’n dochter. “Ga je naar de Wijnbeurs in Verona?” vroeg hij. Een vriendelijke, bescheiden man. Zijn dochter had z’n wijndomein overgenomen. Hij bleek de president te zijn van de Italiaanse slow wine organisatie. Hun doel is simpel. Wijn moet goed zijn.

Slow wine Meer lezen »

Welkom

Geograaf Eduard Plate keert met Wijn1 terug naar de verhalen rond wijn en wijngebieden. Naar wijnboeren die je lekkere wijn kunnen laten proeven.

Welkom Meer lezen »

Sangiovese of Syrah?

Als je in een wijngebied bent, en je gaat ergens eten, vraag dan vooral wat voor een huiswijn ze hebben. Meestal is dat wijn van de buren. In Cortona zeggen ze dan dat ze van de rode wijn de Sangiovese en Syrah hebben. Dan denk je laat ik Sangiovese nemen, want dat is de wijn

Sangiovese of Syrah? Meer lezen »